6.07.2010

YAPBOZ PARÇALARI


Sizde düşündünüz mü bilmiyorum? Yapboz parçalarını!Hani şu anlamlandırmaya çalıştığımız bir şekli oluşturmak için,özenle dizdiğimiz parçalar..

Hayatımızdaki bir çok şey de zamana yayılmış yapboz gibi değilmidir ,zamanla parçaları toplayıp onu bir bütün haline getirmeye çalışırsın..

Yaşantınızdaki kareleri düşünün,onu oluşturan küçük anlar vardır..İşte bu anlar bir araya geldiğinde anlam kazanır yaşadığımız şeyler.Bu yapbozun en güzel yanı her bir parçayı bulduğunda beklediğin o anı yaşamaya bir adım daha yaklaşmandır..Ama bilirsiniz yapboza bir yerden başlamak lazımdır,yani iyi bir başlangıç için nerden başlayacağınıza karar vermek çok önemlidir..

Tabi birde bulamadığımız kaybettiğimiz parçalar, en önemlisi de o değimli , kaçırdığımız o önemli şanslar ya da anlar...Bitirdiğinizde o parçalar olmadığında ne kadarda anlamsız gözükür, itiraf edelim bu olmamıştır..

Ama ne var ki bu yapbozu çözmeye çalışırken insan sürekli bir keşfetme süreci içersindedir!
Sonunda ne olursa olsun en güzel şey insanın kendini keşfetmesidir...

Ve son olarak;
Hayatımız zamanın arasına serpilmiş yapboz parçalarıdır..Sizce de öyle değilmi?

4 yorum:

  1. Evet, öyledir. Ama kaybolan parça, kaçırılan şans falan yoktur. Önünde sonunda tamamlanır yapboz. Hatta bana kalırsa o tamamlanan şey yapboz değil, "bozyap"tır. Varolurken zaten tam ve bütün olanı önce bozarız, sonra da yapmaya çalışırız hayat boyunca. Hiç merak etme, hiç bir parça kaybolmaz. Zaten hepsi burada, bizimledir, sadece görmemizi bekler. :)

    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir bakış açısı,farklı fikirler ve yine sen :)yorumunu paylaştığın için tşkler..

    YanıtlaSil
  3. Yapboz ne zaman tamamlanıyor biliyor musunuz?

    Her insanın bir miladı var. Eksik parçaları ararken hep, gün geliyor değişim içine giriyorsunuz.Darmadağın bir masanın üzerindeki parçalar sırayla parlamaya başlıyor.Siz, o zaman bakir bir zaferi yaşayarak, parçaları yerine koymaya başlıyorsunuz.İşte, soruların cevaplarını bulduğun an, o an.

    Yaşamı, parçalarla resmedip,duvarlara asıyoruz.Her fotoğrafın kendi yapbozumuzun bir parçası olduğunu düşünürsek, bu oyun gayet güzel gibi duruyor.


    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  4. BİN PARÇA
    Bin parçalı bir yapbozu düşün
    Yapmak için çok zaman ve emek harcarsın
    Tamamlamak için heyecanlanırsın
    Ama biter..
    En nihayetinde o bir yapbozdur.
    Tablo yaparsan çirkin bişeydir.
    Sana yapılışı mutluluk verir çünkü.
    Saklasan bir gün dağılır.
    Bozulmak payesinde vardır
    Ve inan bozması çok kolaydır
    Yapıldığı kadar emek harcanmaz.
    Bir anda bin parçaya ayrılacaktır.

    Sembolik pesimist

    YanıtlaSil